Windows
Een licentiesleutel voor Windows is voor slechts één apparaat geldig. Uw Windows wordt automatisch gekoppeld aan uw apparaat op het moment dat u uw licentiesleutel activeert. Door deze koppeling is het voor Microsoft mogelijk om bij een nieuwe installatie van uw apparaat te controleren of u eerder beschikte over een geactiveerde versie van Windows, zodat u ook Windows opnieuw kunt installeren. U kunt uw licentiesleutel niet nogmaals gebruiken op een ander apparaat.

Office
Een licentiesleutel voor Office is voor slechts één apparaat geldig. Bij het installatieproces maakt u een Office account aan. U geeft hier tevens uw licentiesleutel in. Uw licentiesleutel wordt dan aan uw Office account gekoppeld.

U kunt uw Office product op een ander apparaat overzetten, mits u de installatie op het oude apparaat verwijderd. U kunt uw licentie dus maar op één apparaat gebruiken. U kunt uw product opnieuw op een ander apparaat installeren via uw Office / Microsoft account.

Let op: Als u uw licentie in de toekomst mogelijk op een ander apparaat wilt gebruiken, moet u een Office account aanmaken. Uw licentiesleutel zal bij een nieuwe installatie niet meer werken en uw product is dan alleen nog opnieuw te installeren via uw Office account!